torsdag 29 augusti 2013

THAI CHICKEN LARB

En enkel och underbar variant på en klassisk sallad från Laos och norra Thailand med kött, chili, lime, vårlök och örter. Här använder vi kycklingfärs, men det går även bra med anka, kött- eller fläskfärs.

6 hg kycklingfärs
2 matskedar ostronsås eller hoisinsås
6 vårlökar
en stor näve färsk koriander
en stor näve färsk mynta
en stor näve holy basil
saften från en lime
1/2 matsked Nam Phrik Pao (thailändsk chilipasta)
1 matsked fisksås
2 matskedar socker
1 eller 2 chilifrukter

1. Fräs färsen på ganska hög värme i en wok eller stekpanna, den ska bli lite krispig.
2. Sänk värmen, slå på ostronsåsen, fisksåsen, socker, chili och chilipastan, låt sjuda 5 minuter.
3. Under tiden, hacka vårlöken och örterna.
5. Ta pannan från plattan och blanda ner vårlök och örter. Pressa över limejuicen.
6. Servera med basmatiris, limeklyftor och gurkskivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar