tisdag 18 februari 2014

SPAGHETTI MED GODASTE TOMATSÅSEN

Min godaste tomatsås är också den enklaste. Använder du bara hela burktomater från Mutti, så är halva jobbet gjort. Den här såsen använde vi hela tiden i elevrestaurangen när jag gick på kockskola.

500 g spaghetti
2 burkar hela tomater från Mutti
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 peperoncino, ta fler om du vill ha starkare
2 msk torkad oregano
olivolja
1/2 msk grovsalt

1. Fräs vitlök och peperoncino i olivolja i 30 sekunder. Häll i tomaterna. Häll i salt och oregano och rör om. Låt småputtra i cirka 15 minuter.
2. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Slå av vattnet från pastan och blanda den med tomatsåsen. Servera med färskriven parmesan, perfetto!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar