onsdag 26 mars 2014

SPAGHETTI ALLA CARBONARA MED SALSICCIA

Ni som har grädde och bacon i er Carbonara kan sluta läsa här. Krämigheten som blir av ägg och ost är ju fullt tillräcklig. Här får ni två underbara recept i ett, ett där man använder salsiccia, alltså färsk italiensk korv, och ett där man använder rökt sidfläsk eller pancetta.

500 g spaghetti
3 salsiccia-korvar (tag av skinnet och grovhacka) eller 200 g tärnat sidfläsk eller pancetta
0,5 dl torrt vitt vin
4 ekologiska äggulor
0,5 dl färskriven pecorino
0,5 dl färskriven parmesan
bladpersilja
1 msk smör
2 msk olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Under tiden, lägg smör och olivolja i en stekpanna, fräs korven (eller fläsket) så det får lite färg, men inte knaprigt. Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Ta av från plattan.
3. I en bunke, vispa äggulorna lätt tillsammans med osten, salta och peppra.
4. När pastan är al dente, häll av vattnet, och blanda i ost- och äggblandningen. Rör runt och blanda sedan i korv- eller fläskblandningen. Rör runt och servera subito!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar