torsdag 8 maj 2014

BÄSTA BBQ-SÅSEN


 
 
Nu är ju grillsäsongen i full gång, fast att det bara är början på maj. Då är det hög tid att göra årets barbecuesås. I butikerna finns det mängder av varianter, en del helt ok, som till exempel Stubb's eller Hunt's. En del andra är rena smörjor, som de stora matkedjornas egna eller Kaj P:s alla varianter, undvik till varje pris säger jag bara. Då är det roligare och godare att göra sin egen. Det här receptet är en variant på en sås från Texas.

1 lök, grovhackad
0,5 dl honung
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk citronjuice
1 dl bladpersilja, grovhackat
1 msk worcestershiresås
2, 5 dl vitt vin
0,5 dl torkad mynta
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk liquid smoke
5 dl ketchup
0,5 tsk hot sauce

1. Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka upp, låt sjuda 1,5-2 timmar.
2. Låt svalna, mixa och fyll en väl rengjord flaska, så håller det länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar