torsdag 19 maj 2016

BUCATINI MED VONGOLE OCH POTATIS


 
 
Jag ramlade över det här receptet från Rom härom dagen. Det ska egentligen vara färska musslor, men det fick jag inte tag i, så jag tog varianten som finns på glasburk, och som är helt ok. Kombinationen pasta och potatis kan kanske verka udda för vissa, men det funkar ju utmärkt. Det har vi visat tidigare här.

500 g bucatini
3 fasta potatisar, skalade
en glasburk vongole
2 vitlöksklyftor, hela
en liten näve färsk mynta
1 msk kapris
en liten näve färsk bladpersilja
smör
salt, svartpeppar

1. Lägg potatisen i kallt vatten i 15 minuter för att få bort stärkelsen. Häll av vattnet och skär i kuber. Koka dessa i saltat vatten i 10 minuter.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Smält lite smör i en stekpanna, i med potatisen och myntan, stek på medelvärme i 5 minuter tillsammans med vitlökarna, som sedan slängs.
4. Häll av vattnet från musslorna.
5. När pastan är klar, häll av vattnet, men spara en halv deciliter, och blanda detta med musslorna, potatisen, kapris och bladpersilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar